top of page

Over ons

Design, techniek en natuur komen samen
Wat 27 jaar geleden begon als een passie voor ambachtelijk werk aan houten schepen, is inmiddels uitgegroeid naar een eigen vloot aan elektrische sloepen. Met alles in eigen huis: van design, innovatieve ontwikkelingen, tot en met bouw en afwerking.
 

Building SparQ 50

Het kenmerk van een elektrische boot zit ‘m in het meenemen van alle aspecten in het design en de bouw. Het simpelweg ‘ombouwen’ van een conventionele sloep naar een elektrische variant haalt het niet bij het vanaf de kern realiseren van een elektrische sloep. In onze werkplaats wordt elke dag gewerkt aan het verder ontwikkelen en optimaliseren van onze sloepen.

Voor een duurzame toekomst
Onze missie gaat verder dan simpelweg het creëren van hoogwaardige boten; we zijn vastbesloten om elektrisch varen de nieuwe norm te maken. Samen met een team van net zo gepassioneerde vakmensen die dezelfde liefde delen voor vakmanschap, innovatie en een duurzame toekomst. Voor ons zelf en onze toekomstige generaties.


David de Geus – bezeten botenbouwer

1. 100% Elektrisch & CO2 Neutraal

De SparQ wordt aangedreven door een elektrische motor en deze motor krijgt zijn energie van een loodzuur batterij. Deze batterij lijkt misschien niet milieuvriendelijk, maar wij vinden het op dit moment de beste keuze. Het is een batterijpakket dat in Europa is vervaardigd door een gerenommeerde fabrikant. We kunnen aannemen dat het volgens Europese normen wordt geproduceerd: geen kinderarbeid, geen ongecontroleerde vervuilingsprocessen. Van loodzuur accu's kunnen vrijwel alle stoffen gerecycleerd worden. 

2. Romp Design

Onze bootromp is specifiek ontworpen met het oog op elektrisch varen. De accu bevindt zich onderin de romp, wat zorgt voor een stabiele waterligging en biedt daardoor de vrijheid om de boot naar eigen wens in te delen. De volledig vrije vloer maakt het mogelijk om de ruimte aan boord aan te passen zoals jij dat wilt. Bij ons draait alles om flexibiliteit en comfort, zodat je optimaal kunt genieten van jouw tijd op het water.

Sparq 12 - Battery.jpg
SparQ 12 - Render 1.jpg

3. Duurzame materialen

We streven ernaar om onze boten zo milieuvriendelijk mogelijk te bouwen, en dat begint met de keuze van onze materialen. In de romp van onze boten vind je basalt en hennep, twee natuurlijke grondstoffen die een minimale impact op het milieu hebben en toch uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid bieden.

Maar daar stopt onze inzet niet. We behandelen ons onderwaterschip met de grootst mogelijke zorg, zodat geen schadelijke stoffen in het water belanden.

We koesteren het water waarop onze boten varen en doen er alles aan om het te beschermen.

We blijven altijd op zoek naar manieren om te verbeteren. Duurzaamheid is een reis, geen eindpunt, en we zijn vastbesloten om voortdurend te innoveren en onze impact op het milieu te verminderen.

bottom of page